StoryEditorOCM
S mora i krajanije se dao

MORH je Dujića pokušao izbaciti iz stana kojeg je kasnije kupila njegova kći. A jedan ‘detalj‘ je posebno nejasan...

Piše Dalmacija SD
6. rujna 2024. - 17:15

MORH je pokušao izbaciti Nediljka Dujića, HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma, iz državnog stana u Šibeniku još prije 20 godina, doznaju 24 sata.

Taj je stan prije četiri godine, kako su pisali, kupila njegova kći Anna po iznimno povoljnoj cijeni, a sad ga koristi kao apartman za iznajmljivanje.

Anna se, podsjetimo, "proslavila" kad je objavljena snimka nje i njezine majke na kojoj urlaju i vrijeđaju vatrogasce i policiju. 

– Nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu! – vikala je mlada Anna.

Četverosobni stan od 91 kvadrata kupljen je 2020. od MORH-a za samo 76 tisuća eura. Stan je plaćen jednokratno, bez kredita. Sad je taj stan apartman s četiri zvjezdice.

U rujnu 1991. MUP je stan dodijelio na čuvanje Dujiću, koji je tada bio djelatnik Policijske uprave Šibenik, i to na temelju odluke o preuzimanju praznih stanova vojnih osoba. Stan su mogli koristiti Nediljko i članovi njegove uže obitelji. I nastavili su ga koristiti 29 godina, sve dok ga nije otkupila Nediljkova kći. Stan je bio državno vlasništvo, a 1992. godine dan je na upravljanje MORH-u.

Ministarstvo obrane je još 2004. krenulo u postupak deložacije Dujića kad je utvrđeno da je ostvario pravo na obnovu kuće. Riječ je o obiteljskoj kući u Ićevu.

image

Kuća Nediljka Dujića u Ićevu

Nikša Stipaničev/Cropix

- Taj stan sam koristio kao prognanik s još 13 članova obitelji. Nakon rata se išlo u otkup tog stana, a iz meni neznanih razloga netko je moj predmet stavio u ladicu i godinama ga držao tamo. Zašto mi je to pravo osporavano, to je pitanje svih pitanja. Taj stan smo koristili do obnove zapaljene kuće u Ićevu. Preselio sam se u Ićevo za stalno prije sedam ili osam godina. Dotad sam koristio stan s obitelji, a do kupovine 2020. tamo su živjele moje druge dvije kćeri, unuk i supruga - ispričao je ranije u razgovoru za 24sata Dujić.

– Pokušali su me protupravno iseliti. U jednom periodu me je MORH pokušao iseliti iz stana, sirovom silom. Ali sudskim putem sam ga uspio zadržati – rekao je Dujić.

Povrh svega, napominju 24 sata, Dujić uopće nije djelatnik MORH-a pa se postavlja pitanje kako je uopće uspio toliko dugo zadržati MORH-ov stan, sve do Annine kupovine.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE i OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 17:16