StoryEditorOCM
DalmacijaIMOTSKA TVRTKA DUŽNA TROGIRSKOJ

Za ulazak ovršitelja u Vodoprivredu nitko nije znao

Piše PSD.
11. travnja 2012. - 23:57
U srijedu nešto prije podne uz nazočnost sudskog ovršitelja Općinskog suda Imotski i djelatnika Policijske postaje Imotski, radnici firme „Alas za dom“ iz Trogira ušli su u skladišni prostor imotske firme Vodoprivreda d.d.. Prije toga otpiljen je katanac koji je bio na ulaznim vratima skladišta.

Za ulazak ovršitelja nitko nije znao u Vodoprivredi. Direktor Berislav Šanić za to vrijeme bio je izvan Imotskog, a dojavu o ovrsi dobio je od nekih svojih radnika koji su se sasvim slučajno našli u blizini svoje firme.

Prema onom što smo doznali, trogirska firma Alas za dom potražuje od imotske Vodoprivrede oko 170 tisuća kuna na ime neisplaćenih usluga, pa su  nakon dobivene presude suda došli naplatiti se pokretnom imovinom Vodoprivrede. U samom skladištu su razni građevinski strojevi, automobili, alat firme. Što će uzeti firma Alas za dom, to nismo uspjeli doznati.

Inače, stanje u imotskoj firmi je krajnje dramatično. Radnici već duži period ne rade, dugovanja su se popela na oko 33 milijuna kuna i svaki dan se očekuje otvaranje stečaja. Samim time i odlazak pedesetak radnika na biro rada.

Vodoprivreda je uz Imotu d.d. bila još jedna jedina firma u Imotskom koja se pokušala održati, a nakon uvođenja stečaja u Trimot.

Trenutačno u Imoti, odnosno proizvodnoj djelatnosti u Imotskom, radi oko 90 ljudi, noseći se sa teškim problemima. Usporedbe radi, početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća samo u privredi u Imotskom je bilo uposleno više od sedam tisuća ljudi.

Tekst i slika: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 21:37