Riba iz pećnice je klasik, a mi vam donosimo provjereni recept koji uvijek uspjeva
Na užurbane radne dane, ribu najčešće ubacujemo u pećnicu kako bi uz što manje truda dobili dobar ručak. Ovog puta na red je došla orada koju smo začinili začinima poput timijana, bosiljka i organa, soli i paprom te neizostavnim maslinovim uljem. Dobar trik koji smo ovdje upotrijebili jest umatanje ribe u listove peršina i celera, a sve smo dodatno učinili zanimljivijim s malo sivog pinota. U slučaju da vam pri ruci nije boca dobrog vina, radije ga preskočite i zadnjih pet minuta ribu pecite jednostavno otkrivenu i pokapanu s malo kvalitetnog maslinova ulja, predlaže Dobra hrana
ZA RIBU IZ PEĆNICE TREBAT ĆE VAM:
1 veća orada
začinsko bilje kao što je timijan, bosiljak, origano...
sol, papar
maslinovo ulje
listovi peršina i celera
sivi pinot
Priprema:
Riba se očisti i položi na foliju, a zatim se zareže sa svake strane na tri mjesta po tijelu (kako bi bolje prodrli začini). Ribu natrljajte začinima, obilno solju i paprom čak i oko glave i škrga. Sve dodatno natrljajte maslinovim uljem, a sa strane obložite listovima celera i peršina. Dobro zamotajte, a zatim stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C na 20-ak minuta. Na kraju dodajte malo sivog pinota i uz otvorenu foliju sve zapecite još pet minuta.
Priprema nije nimalo komplicirana i oduzet će vam svega 10-ak minuta (bez čišćenja ribe), dok ćete za pečenje trebati 20-ak, ovisi koliko je velika riba koju pripremate. Dok čekate da se ispeče, ostat će vam vremena i za pripremu krumpir salate pa se svakako poslužite našim receptom i dodatno je začinite po želji. Krumpir salata voli kremaste dodatke pa joj tako možete dodati malo grčkog jogurta, majoneze, senfa, pa čak i hren, ubaciti sitno sjeckani mladi, ali i ukiseljeni luk te je dobro začiniti soli i paprom. Ne zaboravite niti začinsko bilje od kojih će se u ovoj kombinaciji najbolje slagati svježi vlasac i kopar.
ZA KRUMPIR SALATU PO RECEPTU MARKA PALFIJA TREBAT ĆE VAM:
krumpir kuhan u kori
hren
jogurt
mladi luk
bučine koštice
Priprema:
Za krumpir salatu krumpir skuhajte u kori te ga zatim ogulite. Izrežite ga na srednje velike kockice te začinite hrenom, jogurtom, sjeckanim mladim lukom i bučinim košticama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....