Recept za ovaj osvježavajući cheesecake s Dobrom hranom su podijelili u samoborskoj slastičarnici Sweet Family
S obzirom na jednostavnu i brzu pripremu, cheesecake svakako ulazi u kategoriju kolača kojima se najčešće vraćamo. Osim klasičnog i nekoliko modernih varijanti, nikada nas nije razočarao niti ovaj recept za koji smo svojevremeno dobili u samoborskoj slastičarnici Sweet Family. Lagan i osvježavajuć, idealan je za dozivanje proljetnog sunca, a preporučujemo vam i da recept obavezno spremite i za ljetne dane. Odlično se slaže uz dobar koktel i guštanje uz more ili bazen.
Za podlogu će vam trebati:
300 g digestive keksa (mljevenih)
150 g maslaca (rastopljenog)
50 g mljevenih tostiranih badema
Za nadjev će vam trebati:
500 g krem sira
150 g šećera u prahu
100 g želatine
200 g kreme od limuna
300 g tučenog slatkog vrhnja
kokos za posipanje
Priprema:
Mljevene kekse, bademe i maslac dobro pomiješajte i dobro utisnite u kalup promjera 26 cm. Pecite 8 - 10 minuta na 180 °C. Kekse stavite da se dobro ohlade, ne vaditi iz kalupa. Izmiksajte krem sir i šećer u prahu. Želatinu namočite u hladnoj vodi i pustite da nabubri. Pripremite 300 g tučenog slatkog vrhnja. U sir i šećer miješajući dodajte rastopljenu želatinu (ožmiknite je i rastopite mikrovalnoj pećnici ili na laganoj vatri). Zatim u tu smjesu kuhačom umiješajte kremu od limuna. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Izlijte smjesu u kalup na podlogu od keksa i pustite da se stisne u hladnjaku. Kad se smjesa stisnula, izvadite tortu iz kalupa i posipajte kokosovim brašnom.