StoryEditorOCM
Gastromljac!

Radi se od mljevenog mesa i pire krumpira, nije musaka, ali je za prste polizat‘; sve je jednostavno i gotovo za po‘ ure

Piše SD SPIZA
20. rujna 2023. - 13:32

Francuski složenac jednostavan, brz i fenomenalan spoj mljevenog mesa i pire krumpira. Iako je sličan britanskoj pastirskoj piti, Francuzi su svoj recept prilagodili čestim viškovima i ostacima pečenog mesa nakon ručka, koje umjesto da bacaju, kombiniraju za složenac uz pire krumpir.

Možete samo pretpostaviti, varijanti je milijun.. Nađe se tu i gulaš, a rezultati ne mogu biti sočniji. Idealno!

Ovaj bogati i slasni ručak gotov je za pola sata, a priprema ne može biti jednostavnija. Sve sastojke redom posložite u vatrostalnu zdjelu pa zapecite i poslužite uz čašu vina. Evo recepta...

Složenac s pireom i mljevenim mesom

Sastojci:

1 kg krumpira
100 ml mlijeka
50 g margarina
2 luka
250 g mljevenog mesa
50 ml ulja
sol, papar

Priprema:

Operite, očistite i izgnječite krumpir pa dodajte mlijeko i margarin i napravite pire. Isjeckajte luk na sitno pa ga popržite na ulju. Zatim dodajte meso, posolite ga i popaprite pa sve kratko prodinstajte. 

Uljem namažite vatrostalnu zdjelu te na dno stavite polovicu pire krumpira. Preko toga stavite mljeveno meso pa na vrh ostatak pire krumpira. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta.

22. studeni 2024 08:49