"Danas sam se ugušila u ovom sladoledu! Čak ne znam je li bolji zamrznut kao sladoled ili kad se odledi, pa bude kremast kao kolač" - uzbuđeno je ispričala Marija Mazalin, među ljubiteljima jednostavnih slastica na Instagramu vrlo poznato ime, a koja je podijelila zaista jednostavan i genijalan recept za domaću inačicu popularnog ljetnog deserta, donosi Slobodna Dalmacija.
Potrebno vam je:
• petit beurre keksi (240g)
• 500 g posnog/proteinskog/svježeg sira (bitno je da je kremast)
• 3 žlice meda (ili zaslađivač po izboru, može biti i stevia)
• 360 - 400g pudinga od čokolade
Pripema:
1. Obložite kalup prijanjajućom folijom ili, još bolje, papirom za pečenje (bit će vam lakše kasnije izvaditi)
2. Posložite kekse, neka ih što više bude cijelih
3. Pomiješajte sir i med pa prebacite na kekse
4. Premažite puding preko (držeći foliju zategnutu da ne upada u sir i puding)
5. Poredajte preko kekse
6. Stavite u zamrzivač preko noći ili barem na 5-6 sati
7. Pažljivo izvadite iz kalupa i maknite foliju (meni nije odmah išlo, okrenula sam pleh naopako)
8. Ostavite na sobnoj temperaturi 45-60 min, ne može se rezati dok je skroz zamrznuto
9. Režite kocku po kocku
10. Kad se skroz odledi, može se jesti vilicom kao kolač
Uz precizne upute, Marija Mazalin je podijelila i video, iz kojeg je sve apsolutno jasno.