StoryEditorOCM
Gastrosavršen recept

Sendvič sladoled: Za pripravu vam treba 10 minuta i hlađenje

Piše DV
12. srpnja 2022. - 12:54

"Danas sam se ugušila u ovom sladoledu! Čak ne znam je li bolji zamrznut kao sladoled ili kad se odledi, pa bude kremast kao kolač" - uzbuđeno je ispričala Marija Mazalin, među ljubiteljima jednostavnih slastica na Instagramu vrlo poznato ime, a koja je podijelila zaista jednostavan i genijalan recept za domaću inačicu popularnog ljetnog deserta, donosi Slobodna Dalmacija.

Potrebno vam je:

• petit beurre keksi (240g)

• 500 g posnog/proteinskog/svježeg sira (bitno je da je kremast)

• 3 žlice meda (ili zaslađivač po izboru, može biti i stevia)

• 360 - 400g pudinga od čokolade

Pripema:

1. Obložite kalup prijanjajućom folijom ili, još bolje, papirom za pečenje (bit će vam lakše kasnije izvaditi)

2. Posložite kekse, neka ih što više bude cijelih

3. Pomiješajte sir i med pa prebacite na kekse

4. Premažite puding preko (držeći foliju zategnutu da ne upada u sir i puding)

5. Poredajte preko kekse

6. Stavite u zamrzivač preko noći ili barem na 5-6 sati

7. Pažljivo izvadite iz kalupa i maknite foliju (meni nije odmah išlo, okrenula sam pleh naopako)

8. Ostavite na sobnoj temperaturi 45-60 min, ne može se rezati dok je skroz zamrznuto

9. Režite kocku po kocku

10. Kad se skroz odledi, može se jesti vilicom kao kolač

Uz precizne upute, Marija Mazalin je podijelila i video, iz kojeg je sve apsolutno jasno.

16. studeni 2024 04:47