Suradnik Dobre hrane, Zoran Šimunić Šime nabavio je recepte za srdele.
Srdele s blitvom i grahom
Treba vam:
- 500 grama srdela
- 500 grama blitve
- 250 grama graha
- 100 mililitara ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 2-3 prstohvata krupne soli, svježe mljeveni papar
Priprema:
Ako ste kupili domaći suhi grah, stavite ga močiti preko noći. Isperite ga i stavite ga kuhati u dobro posoljenu vodu, a kad omekša, procijedite ga. U međuvremenu, blitvu operite i stavite kuhati u malo vode te povežite s grahom. Začinite maslinovim uljem, soli i svježe mljevenim paprom. Ugrijte gradele i ispecite srdele, te poslužite po korčulanski - srdele i blitva s fažolom.
Srdele sa zeljem na tabak i salsom
Treba vam:
- 500 grama divljeg zelja (kupus ili raštika)
- 200 mililitara salse
- 100 mililitara maslinova ulja
- sol, papar
Priprema:
Kupus (divlje zelje ili raštika) narežite na trakice (bijeli tvrdi dio ne koristite), pa stavite kuhati u dobro posoljenu vodu. Kada omekša, povežite sa šalšom i podlijte uljem te uskladite okuse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....