"Slatko - slana teriyaki piletina u pola sata❣️" - kratko i jasno je objasnila gastro blogerica Marija Mazalin, koja je na Instagramu podijelila ovaj odličan recept za, uistinu, jednostavno i slasno jelo, uz koje vam treba još samo salata i čaša vina.
Poslije posla kupite piletinu, ako je nemate kod kuće. Provjerite još imate li sezam i soja umak, s ostalim sigurno raspolažete, predlaže Slobodna Dalmacija.
SASTOJCI
• 400g piletine
• sol, papar, češnjak
• 6 žlica meda
• 3 žlice rižinog octa (kao zamjena može i jabučni, na koncu i vinski ocat)
• 5 žlica soja umaka
• 1 žlica sezama
• 5 režnja češnjaka
• 60 g riže
RECEPT
1. Začinite i prepecite piletinu na srednjoj vatri 6-7min
2. Za to vrijeme napravite umak, tako da promješate med, ocat i soja umak
3. Pomaknite piletinu uz rub tave, a u sredini na 3-4 minute prepecite sezam i češnjak, dok ne postane lagano smeđ
4. Prelijte umakom, neka zavrije, pa pecite još 10-ak minuta na laganoj vatri, dok se umak malo ne zgusne
5. Za to vrijeme napravite rižu po izboru, ja koristim integralnu
6. Pri serviranju preko piletine prelijte umak
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....