StoryEditorOCM
ZabavaTELEVIZIJSKI ‘GASTRODUEL‘

Cijeli Plavi tim u MasterChefu ide u eliminaciju, desert Korčulanke Željke loše prošao: ‘Znala sam da nije dobro, ali me šokiralo da toliko ne valja. Baš sam se razočarala‘

Piše M.P.
14. prosinca 2021. - 09:18

Žiri i gošće gastroduela veći su broj bodova, ukupno 148, dali Crvenom timu kojeg je vodila Zvijezdana Posavec.

Jela Plavoga tima ocijenili su sa 136 bodova. Najmanje bodova dobio je desert, kojeg je za Plavi tim pod vodstvom Tomislava Markovića pripremila Korčulanka Željka Bleuš.

Od mogućih 50, Željkin desert je osvojio tek 29 bodova, za razliku od deserta Crvenog tima, koji je dobio 40 bodova. Bilo je to ujedno i najlošije ocijenjeno jelo na večeri.

''Znala sam da nije dobro, ali me šokiralo da toliko ne valja. Baš sam se razočarala...'' - priznala je Željka, koja nije mogla sakriti emocije i suze.

No, Željka je dobila i veliku pohvalu za džem od kapara, koji je bio sastavni dio predjela.

''Možda je najveći problem to što bih ja svašta stavila na tanjur i onda to ispadne kaos'' - priznala je simpatična otočanka.

Žiri im je zamjerio i što im je kod glavnog jela odojak ostao žilav te korica nije bila dobro pečena, a nije bilo ni začinjeno koliko je trebalo.

Ovoga puta žiri je odlučio imunitet ne dodijeliti timu, tako da su se svi ravnopravno borili za njega. Kako bi borba bila što zanimljivija, kandidati su morali naučiti nešto novo, a u tome im je pomogao gost kuhar Saša Pribičević, veliki zaljubljenik u kuhinju Dalekog istoka.

''Spletom okolnosti zaposlio sam se u jednom japanskom restoranu. Probao sam to raditi. Slavonac sam i dosta mi je srodna začinjena kuhinja'', rekao je on. Predstavio im je nekoliko tehnika izrade sushija.

Zadatak u prvoj eliminacijskoj fazi bio je repliciranje nekih od postupaka koje im je pokazao Saša, a oni su morali pokazati koliko su vještina usvojili iz njegove prezentacije.

U ovoj je fazi najlošije prošla Splićanka Gorana čiji su sushiji bili nezadovoljavajući te je daljnji tijek borbe s istočnjačkom kuhinjom za imunitet pratila s galerije.

image
Nova TV Press


U drugoj fazi kandidati plavog tima trebali su napraviti svoj sushi, odnosno dvije vrste sushija po tri komada.

Žiri im je najavio da će prilikom ocjenjivanja u obzir uzeti ideju, okus i formu, a za izvršenje ovog zadatka koji iziskuje kreativnost imaju 15 minuta vremena da naprave najbolji sushi koji mogu.

Ana je išla na jednostavnost okusa, a Željka je kazala kako je primijenila pogrešnu tehniku motanja, ali i da to nije njezino kulinarsko područje, te da će se vjerojatno odraziti na tanjur. Tomislavu prilikom motanja sushi nije ispao dobro, pa je u zadnjoj minuti morao složiti novi.

''Nije mi uspio, razletio se cijeli'' - kazao je Tomislav, nazvavši ga Hiroshima i Nagasaki s Vijetnamskim ratom.

Budući da uz sushi nije servirao soja umak, žiri nije bio zadovoljan načinom na koji je Tomislav odradio ovaj zadatak.

''Ovo je polovično uspjelo'' - ocijenio je Stjepan.

Ana je stavila previše wasabija, čija izražajna ljutina nije prijala žiriju, a Željka je imala poteškoće u snalaženju s nazivima.

Zbog toga što su svojim sushi kreacijama razočarali žiri, nitko nije osvojio imunitet.

''Sad ste svo četvero ravnopravni i svo četvero idete u eliminacijski izazov!'' - poručili su im.

10. studeni 2024 19:27