StoryEditorOCM
ZabavaKuhačom po ekranu

Irina Brajčić i chef Mario Mihelj nakon showa: Masterchef im je nezaboravno iskustvo, a evo što dalje planiraju

Piše Lorita Vierda
3. prosinca 2024. - 20:13

Bilo je fantastično, da mogu ponovila bih! Ne bih se sad baš odmah prijavila, ne bih da se ponavljam, ali bih se prijavila na neki svjetski kuharski show. Pratila sam ih gotovo sve, ali ovaj mi se najviše svidio. Sve je to jako profesionalno napravljeno, atmosfera je bila super.” - priča nam po povratku iz Masterchefa dubrovačka predstavnica Irina Brajčić koja je puno puta oduševila i žiri i gledatelje. U društvu s članom žirija Masterchefa Marijom Miheljom organizirala je masterclass radionicu u Villi Soline uz Katiju Guljelmović, neprikosnovenu domaću kuharicu i veliku ljubiteljicu i promicateljicu domaće hrane našeg područja.

Od početka do kraja, evo što je Irini bilo najdraže jelo.

-Najviše mi se svidio stres test kad sam morala replicirati starozagrebački recept gospodina Puntijara. I recept je bio pisan na starozagrebačkom pa mi je i to kao rođenoj Beograđanki zaista bio izazov.” - priča Irina. Ukućani sad od nje imaju puno veća očekivanja.

image

Irina Brajčić

Bozo Radic/Cropix

-Očekuju da im non stop kuham, puno su veći kritičari, a sad gledaju i serviranje i prezentaciju. Ali svakako je veći gust ovako i jesti, nego onako kako većina ljudi jede - s nogu, na brzinu. “

Chef Mario Mihelj, član stručnog žirija Masterchefa već je i prije bio upoznat s ekipom.

-Prije par godina sam bio u kandidaturi, nisam prošao ali sam bio chef gost, pa sam već imao osjećaj što znači snimati 60 emisija. U Masterchefu nema toliko ponavljanja, ali je ipak dosta komplicirano da bi na kraju gledatelji imali sjajan proizvod. Blizak odnos s kandidatima treba stvoriti od početka da bi učili jer zbog toga su tu. Inače im neću moći prenijeti ni dobro ni loše niti će razumjeti kritiku.” - priča Mihelj. Dolazak u Dubrovnik na Mastreclass radionciu u Villu Soline prihvatio je odmah, jer s Dubrovnikom ima već radno-romantični odnos.

image

Chef Mario Mihelj 

Bozo Radic/Cropix

-Mastreclas radionica je Irinina ideja. nas dvoje smo nekako odmah kliknuli, a održavanje masterclassova radilo se s kandidatima. Poziv u Dubrovnik došao mi je nekako prirodno. Od 2007. do 2011. godine tu sam četiri godine živio i kuhao cijelu godinu u restoranu Gil’s, pa ovaj grad volim i poznajem.”

Mihelj vodi restorane El Toro i Maredo u Zagrebu koje je ‘prevrnuo’ novim konceptom.

image

Mario Mihelj u Masterchefu

Luka Dubroja/

-El Toro je moj koncept od početka prije 8 godina, a u Maredu smo napravili potpunu promjenu. To je bio stari zagrebački restoran koji je imao domaću hranu i muziku i tamo radi 30 ljudi. Srušili smo stari koncept i napravili novi, što je bilo jako, jako rizično. Rizik se isplatio, uspjeli smo, ljudi su nas prepoznali i vraćaju se, nakon 3 godine mogu to zadovoljno reći. Ključ je jednostavan - ako iza chefa stoji tim i gosti - to je to.”

Hrana ga i danas zna iznenađivati.

-Najviše me iznenađuje Španjolska, oni kuhaju bazna, čista jednostavna jela divnih okusa. Pinchosi, mali zalogajčići, su super hrana, dođeš, pojedeš par tanjurića, to je ono čemu se gastronomija vraća, a hvala bogu nestaju pjenice i posteljice. Konačno se vraćamo baznim namirnicama i lijepim okusima.”

image

Irina Brajčić u Masterchefu

Nova Tv/

Irinine želje nakon Masterchefa su jasne i već joj se dugo vrte po glavi.

- To su radionice, želim naučiti druge ljude baratati namirnicama, skuhati lijepo jelo i naučiti ih tehnikama koje sam i sama usavršila. A u budućnosti želim otvoriti vinski tapas bar. To su zalogajčići, druženja, da se ne prejede, više kao neki sharing većih porcija. Mogućnosti su tu, sad još samo dobra organizacija!”

03. prosinac 2024 20:17