Težak zadatak bio je pred tročlanim žirijem – Stjepanom Vukadinom, Damirom Tomljanovićem i Melkiorom Bašićem, nakon što su kušali jela svih kandidata u izazovu kutija iznenađenja. Naime, kandidati su, prema njihovoj procijeni, kuhali toliko dobro da im je bilo teško izdvojiti tri najbolja jela. Stoga su chefovi, izabrali po dvoje najboljih u ovom izazovu, svatko iz svog tima – ukupno njih šest. No, pobjedu je mogao odnijeti samo jedan, a to je na kraju bio Luka Marin, donosi Nova Tv.
Dubrovkinja Jelica Boto je donijela šareni tanjur s pečenim kozicama i ribom. ‘‘Ne vidim tradiciju, ali to je bio smisao zadatka, možda vidimo novu Jelicu‘‘, rekao je Damir, a Jelica je kazala kako joj se sviđa nova Jelica.
Korčulanka Matea Alduk je spremila raviole punjene ricottom, tradicionalnu salsu od pomidora, i redukcija od acceta. ‘‘Vidim da si na prvu blaga, pitoma‘‘, kaže Stjepan nakon što je vidio jelo, a Damir nakon što ga je probao: ‘‘Ovdje nema ništa pitomo. Ovo je vrlo razigrano jelo‘‘.