StoryEditorOCM
KošarkaAKTUALNE PRVAKINJE KRENULE S PRIPREMAMA

Održan ždrijeb prvenstva, Ragusa doznala raspored, poznato tko je ostao, došao i pošao

Piše Tonči Vlašić
21. kolovoza 2024. - 20:32

Ragusa – Šibenik 28. rujna u Gospinom polju, potom su prvakinje gošće Zagreba, a nakon toga će ugostiti KAŽL. U 4. kolu put ih vodi u Slavonski Brod u goste Brodu na Savi, a u 5. kolu, 26. listopada, eto Medvešćaka u Dubrovniku. Utakmice 6. kola igraju se u srijedu, 30. listopada, a derbi je u Zagrebu: Trešnjevka 2009. – Ragusa.

Zatim, 7. kolo: Ragusa – Pula, 8. kolo: Plamen Požega – Ragusa, 9. kolo: Ragusa – Zadar Plus, 10. kolo: Ragusa – Zadar, te 11. kolo: FSV – Ragusa. Prvi dio ligaškog dijela završava 14. prosinca, drugi dio počinje 11. siječnja 2025., a završava 12. travnja.    

Zadnji nakon 22., kola ispada u niži rang, predzadnji razigrava s drugim iz drugog razreda. Za prvaka igraju četiri najbolje ekipe, polufinale se igra na svije pobjede, a finale na tri. Dakle, sve ostaje po starom. Ždrijeb prvenstva održan je danas u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu. 

Ragusa je zadnje četiri sezone najbolja, prvak Hrvatske, a slaže ekipu kako bi nastavila taj svoj niz. Tko je došao? Prvo trenerica. Simona Šoda je naslijedila Cvetanu Matić, koja je osvojila u zadnje četiri sezone osvojila 6 od 8 domaćih trofeja, osim četiri naslova prvaka I dva kupa ‘Ružice Meglaj Rimac’. Potom je krenulo s potvrdama: kapetanica Carmen Miloglav je produžila ugovor, zatim Lea Hajdin, pa Iva Todorić. Nakon toga dolasci: Nevena Vučković, pa iz Šibenika hrvatska reprezentativka, 27-godišnja Tihana Stojsavljević, krilni centar, 191 centimetar. Nakon toga je došla Anđela Šipka, krilni centar, 22 godine, 186 centimetara. Lani je igrala za RMU Banovići ...

Ugovor nisu obnovile Lina Strilić, Tea Perić i Jennifer Fleischer. Strilić karijeru nastavlja u FSV, Perić je u Italiji, a pitanje je hoće li Fleischer nastaviti karijeru.

Ragusa će u sezoni 2024./25. igrati i Regionalnu ligu, koja starta 2. listopada, a u kojoj nastupa ukupno devet ekipa (Cinkarna Celje, Montana 2003., Beroe, Partizan 1953., Budućnost Bemex, Orlovi, te Zagreb i Trešnjevka 2009.). Na startu u Gospino polje dolazi Zagreb, nakon toga je Ragusa gost Montane 2003., pa stižu Orlovi. Potom ide u Sloveniju (Cinkarna Celje)...

Pripreme za novu sezonu Ragusa je počela u ponedjeljak, 19. kolovoza.

 

20. rujan 2024 14:56