StoryEditorOCM
KošarkaPREMIJER LIGA, EVO NAS!

Oglasio se trener Ivan Perinčić: ‘Ovo je nastavak i nadogradnja svega što smo počeli prošle sezone!‘

Piše Tonči Vlašić
6. srpnja 2023. - 19:37

Ivan Perinčić nije odvrnuo rukave. Za trenera košarkaša Dubrovnika nema odmora ni ovo ljeto. Ne samo zbog uspjeha koji je ostvario s dubrovačkim 77-godišnjakom, zbog činjenice kako puno, puno toga treba napravit za nastup u (naj)većem rangu, već zbog toga što je ujedno i pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske Josipa Sesara, koja je krenula s pripremama, koju uskoro čekaju prvi ispiti u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.

Reprezentacija je u Opatiji. Kad Perinčić sjedne, a sjedne kad Sesar kaže ‘voljno’, vraća se na zadatak – Košarkaški klub Dubrovnik. Darko Kunce je javio medijima što je dogovorila uprava na čelu s Božom Koprivicom, naravno u dogovoru s trenerom. Redom, u ponedjeljak:  kapetan Ivan Vodopija, Petar Dubelj, Lovre Klarić, te braća Vujičić, Filip i Jakov, produžili su suradnju. Utorak: Javon Levi ostaje u Gospinom polju, i neće biti jedini Amerikanac u povratničkoj sezoni Dubrovnika u najvećem rangu, HT Premijer ligi. Novo ime je Roderick Smith, centar, visok je 204 centimetra. Plus dodatak: Gvidu Guštinu, Petru Mioviću i Matiji Zoriću nije istekao ugovor. 

- Prvo, zahvaljujem se upravi kluba na ukazanom povjerenju da i iduće sezone vodim seniorsku ekipu, zatim na naporima da osiguraju što veći budžet kako bi složili što bolji roster za povratničku sezonu u HT Premijer ligu na što smo svi ponosni – kazuje Perinčić čiji je ostanak potvrdo Koprivica još u noći slavlja, kad je nakon deset godina izboren povratak u najveći rang.

- Ideja je bila zadržati jezgru momčadi iz prošle sezone, pogotovo domaće igrače, te mi je drago da smo u najvećem dijelu to uspjeli jer su domaći igrači najveće bogatstvo kluba. Žao mi je što s nama i dalje neće biti Nikola Došen i Vlaho Raguž, Razlozi su više nego opravdani, te im se ovim putem zahvaljujem na velikom doprinosu protekle sezone – naglasio je trener Dubrovnika.

Došen razmišlja zaključiti karijeru u 32. godini života, a Raguž se vraća na brod, opet ide navegavat...  

image

Ivan Perinčić, trener Dubrovnika

Tonči Vlašić/

- Dogovorili smo ostanak Levija, koji se prošle sezone sjajno uklopio. Ovo je nastavak i nadogradnja svega što smo počeli prošle sezone. Dolazak visokog igrača Rodericka Smitha bi nam trebao biti dodatna dimenzija u napadu. Dobili smo dobre preporuke, te se nadam kako će se brzo uklopiti u ekipu i naš sustav igre – kazao je Zadranin, koji planira pripreme za novu sezonu početi sredinom kolovoza, mjesec i pol dana prije prve utakmice za bodove.  

- Ostaje još otvorena pozicija Kristijana Šutala, koji zbog posla nije u mogućnosti biti s nama tijekom jutra, a Premijer liga zahtjeva dva treninga dnevno. Nismo ga prekrižili. To nikako. Naravno, pratit ćemo i dalje tržište, ukoliko se pojavi igrač koji bi bio dodatna vrijednost za našu ekipu, sigurno ćemo reagirati – istaknuo je Perinčić.

01. svibanj 2024 11:02