StoryEditorOCM
VaterpoloTRE, TRE, TRESE, SE U REGIONALNOJ LIGI

Hrvatsko finale u Beogradu, kao i oba u Hrvatskoj ove sezone - Jugaši slave, Jadranaši tuguju! Gruž osvojio 69. ‘kantu‘!

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2023. - 19:11

HRVATSKO FINALE U BEOGRADU

Jadran (ST) – Jug AO 10:10 /2:4 peterci

BEOGRAD Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Boris Margeta (Slovenija). Delegat/supervisor: Milivoj Bebić (Hrvatska).

JADRAN SPLIT: Marcelić (3 obrana), Burić (1), Marinić Kragić (1), Žilić, Butić (1), Pejković (1), Bukić (3), Tomasović, Delić (1), Dobud, Šetka, Dužević (1), Anić (2 obrane), Zović. Trener: Jure Marelja.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Burđelez, Fatović (1), Zvono (1), Joković, I. Vukojević, Biljaka (1), Lazić, Kržić (1), Kakaris (2), Grgurević (1), Žuvela (1), Jurišić, Mozara (2). Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Jadran ST 7/14, Jug AO 6/15

Peterci: Jadran ST -, Jug AO -

Četvrtine: 1:2, 3:4, 3:2, 3:2 - 2:4

Slavi Jug. Opet je dobio splitski Jadran u finalu. Četvrti put u nizu, a treći put ove sezone. Prošlu sezonu je zaključio s 3:1 u pobjedama u finalu prvenstva Hrvatske, a ove sezone je prije Beograda i trijumfa u Regionalnoj ligi svladao rivala sa Zvončaca prvo u Zadru za prvi hrvatski Superkup, te potom u Zagrebu za Kup Hrvatske.

Jug je osvojio svoj 69. trofej u povijesti! Peti put je osvojio Regionalnu ligu!

Jug je u hrvatskom finalu usred Beograda vodio 1:0 i 2:1, zatim nakon drugog izjednačenja, i s 4:2. Imao potom i tri pogotka viška u tri navrata (5:2, 6:3 i 7:4). Jadran je izjednačio početkom posljednje četvrtine na 8:8, poveo prvi put s 10:9 dvije minute i 5 sekundi do kraja. Jug je nakon izjednačenja imao napad s igračem više, ali nije uspio, te je Jadran krenuo u napad za pobjedu, ali nije uputio udarac prema sjajnom Popadiću.

I tako, tri utakmice završnog turnira – sve tri bez pobjednika nakon četiri četvrtine, te su i u finalu, kao i u oba polufinala odlučivali peterci. Tko će slaviti? Prva serija, prvi je izvodio Jadran, i to Zović – pogodio je gredu. Na drugoj strani Marcelić na vratima, a s loptom Lazić – Jug vodi.

Druga serija? Popadić brani udarac Bukića. Na drugoj strani Joković vara Marcelića. Treća serija? Burić je pogodio za Jadran. Anić je zamijenio Marcelića, ali Fatović je precizan – 1:3. Četvrta serija? Butić je pogodi, ali i Kakaris. Jug pobjednik!

26. travanj 2024 12:50