StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNezadovoljstvo

Vučića čeka buran doček u Tirani: prosvjednici su na ulicama, zapaljena je srbijanska zastava

Piše PSD
20. prosinca 2021. - 18:54

Ispred zgrade Vlade Albanije u Tirani u ponedjeljak oko 16:30 počeo je veliki prosvjed protiv regionalne inicijative "Otvoreni Balkan", u organizaciji oporbene Demokratske stranke bivšeg premijera Salija Berishe.

Naime, u Tiranu danas na sastanak inicijative dolazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, uz albanskog premijera Edija Ramu jedan od idejnih začetnika "Otvorenog Balkana", donosi Slobodna Dalmacija.

Kako javlja srbijanski Blic, u centru Tirane prisutne su jake policijske snage, ali to nije spriječilo sudionike prosvjeda za zapale jednu od zastava Srbije koje su izvješene u znak dobrodošlice Vučiću.

Srbijanski mediji također javljaju da je jedan dječak je pao s bandere u pokušaju da sruši zastavu.

Vučić u Tirani boravi u ponedjeljak i utorak, a tijekom svog posjeta će s premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, sudjelovati na sastanku inicijative "Otvoreni Balkan". Kako javlja nova.rs, tijekom sastanka je predviđeno potpisivanje ukupno šest sporazuma, među kojima je i Sporazum o uvjetima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu.

Ovoj se inicijativi dosta ljudi u Albaniji protivi, a najglasniji među njima je bivši premijer Berisha koji tvrdi da je ulazak u "Otvoreni Balkan" zapravo "antialbanski scenarij."

27. lipanj 2024 07:49