StoryEditorOCM
DubrovnikBLOKADA PROMETA NA MAGISTRALI

Božo Miletić: Uber je organizator ovog prosvjeda, a ne taksisti

Piše DV
28. srpnja 2017. - 13:23

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Božo Miletić jutros je s prosvjeda taksista protiv Ubera u Dubokoj Ljutoj poručio da će dizati glas protiv nelojalne konkurencije dok bude potrebno. Nadležnima je poručio:

– Svi oni znaju probleme koje imamo. Oni su svi sad na godišnjem odmoru i kupaju se, a mi smo ovdje. Tko će se od njih udostojiti i lupiti šakom od stol i reći u redu, provodimo zakon, mi smo prsti jedne ruke. Ta ruka se zove država i provodimo zakon koji vrijedi za svih. Ne tražimo poseban zakon za nas, već pošten odnos – poručio je Miletić i dodao da će prosvjed trajati 'dok ne završi.'

– Nisam ja organizator prosvjeda. Došao sam osobno, zaustavio vozilo i vjerojatno ću zbog toga dobiti prekršajnu prijavu. Platit ću kao i svi ostali. Organizator ovoga prosvjeda je upravo Uber i nezakoniti način rada Ubera, jednako kao i loše funkcioniranje pravne države. Njih morate pitati kada će ovo završiti – kazao je Božo Miletić i priznao da su u Gradu nastale ogromne gužve:
– Ne znam kako itko vozi po gradu. Vozila su na stajalištima. Zovu nas iz svih hotela, zovu nas građani, razne institucije. Nikome nije zabranjeno da voze, svatko neka vozi. Ovdje sam u svoje osobno ime. Stat ću ovdje do daljnjega – istaknuo je Miletić i potvrdio kako mu kolege prosvjeduju u Zagrebu, Splitu i ostalim velikim gradovima.

–Svo vrijeme sam najavljivao kako ću se povući iz ove priče, dijaloga s ministarstvima… Kako ću prepustiti ulici i 2500 pojedinaca da razgovaraju s ministarstvima. Neka sad tako bude. Mene je strah što će uslijediti nakon ovoga – rekao je Miletić i pozvao državu da hitno nešto poduzme oko problematike taksiranja.

 

28. svibanj 2024 17:31