StoryEditorOCM
DubrovnikTEČAJ U KNJIŽNICI GRAD

Medijska pismenost: edukacija knjižničara

Piše DV
22. veljače 2022. - 14:43

Iz Dubrovačkih knjižnica pozivaju na tečaj Edukacija knjižničara o medijskoj pismenosti (1. dio) koji će se održati 2. ožujka 2022. u Narodnoj knjižnici Grad.

Voditelji tečaja su prof. Đ. Obradović i S. Capurso. Tečaj organizira Knjižničarsko društvo Dubrovnik u okviru projekta 'Medijska pismenost: edukacija knjižničara', u suradnji sa Županijskom matičnom razvojnom službom za narodne i školske knjižnice te potporom Ministarstva kulture i medija (program javnh potreba u kulturi u 2022. godini).

Medijska pismenost smatra se jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća. Da bi ispunile svoju svrhu u društvu koje se stalno mijenja, knjižnice svoje programe opismenjavanja trebaju provoditi na konceptu pismenosti koji je usmjeren na učenje i znanje i istovremeno na komunikacijske vještine što uključuje razvijanje programa medijske pismenosti. Edukacijom knjižničara jačaju se njihove medijske kompetencije i otvaraju se mogućnosti za razvijanje programa medijske pismenosti u knjižnicama u kojima rade. Kroz predavanja i vježbe polaznici će se upoznati s odnosom medija i društva s naglaskom na komuniciranje neprofitnih organizacija na društvenim mrežama, obradit će se osnove analize sadržaja, vjerodostojnost medijskih objava i utjecaj lažnih vijesti na publiku, te utjecaj društvenih medija na mentalno zdravlje.

15. lipanj 2024 22:22