StoryEditorOCM
KorčulaIMAGINE KORČULA PRELUDIJ|

PREKRASNI VIDEO SAŠE VUKASA Doživljaj otoka

Piše Dora Lozica
8. travnja 2021. - 14:18

„Namjera nam je bila da gledatelji, nakon što pogledaju video, imaju osjećaj da su doživjeli otok, da su odmorili oči i dušu, da na trenutak osjete mirise bora i mora te da u tom trenutku požele biti na otoku“, opisao je Saša Vukas svoj najnoviji video kojim je pokušao približiti ljepote istočne strane otoka Korčule.

Imagine Korčula Preludij pravi je hit na društvenim mrežama, video je nastao suradnjom turističkog vodiča Saše Vukasa i lokalnog producenta Skygorilla Media. Saša i djelatnici Skygorilla Medije surđivali su i prošle godine na projektu vezanom za turističku promociju Korčule, tom su prilikom prošli kroz zanimljiv i kreativan proces kojeg su, kaže Saša, htjeli ponoviti jer biti kreativan znači biti živ, sretan i ispunjen rezultatima svog rada. Koliko je digitalni sadržaj dobar, najbolje pokazuju reakcije na društvenim mrežama i angažman gledatelja koji ovog puta nije izostao. Preludij je, kao što mu i definicija sugerira, zamišljen kao uvod u nadolazeću sezonu, ali i nagovještaj onoga što otok skriva budući da je posebnim spojem glazbe, slike i naracije otkriven tek mali, ali mistični i primamljivi dio magične, bodulske priče.

„Video prikazuje samo dio ljepota otoka jer se u dvije minute ne može pokazati sve, Korčula je jedan mali, ali ljepotom veliki otok. Prikazali smo istočnu stranu škoja, a zapadnu, koja je jednako lijepa i interesantna željeli bi snimiti u drugom videu na sasvim drugačiji način. Odabirom glazbe i naracije nastojali smo stopiti sliku i ton u opuštajuće iskustvo, bez gužvi, bez buke i prometa. Korčula je i danas vrlo zelen otok prekrasnih pejzaža koje pokušavamo sačuvati za sebe i za našu djecu. Tradicija i nasljeđe raznih kultura koje su dio otočne povijesti veliko su bogatstvo, pružaju puno mogućnosti za promociju otoka ne samo u turističkom smislu“, objasnio je Saša.

Saša je inače rođeni Korčulanin, u Zagrebu je diplomirao elektrotehniku, a duge 23 godine je radio kao inžinjer na trgovačkim i putničkim brodovima. U pedestoj godini života odlučuje da mu treba promjena, kao turistički vodič počinje raditi 2019. godine, netom prije velike svjetske pandemije, zaključuje uz smijeh. Danas živi na relaciji Zagreb – Korčula, kaže kako voli posao vodiča jer ga obogaćuje, a turisti koji dođu na Korčulu dožive pozitivan šok budući da uvijek dobiju više od očekivanog.

Saša je sa suradnicima Preludij snimao tijekom svog slobodnog vremena, za kreativni dio zaslužan je Saša, Miki Kaštean snimao je s dronom, a za produkciju, montažu zvuka i videa zaslužni su djelatnici Skygorille Media. Kadrom pješčanih plaža Lumbarde koje natkriljuje Pelješac kojim su otvorili video, pokušali su dočarati onaj trenutak, svim otočanima poznat, kad posjetitelji iz Pelješca trajektom putuju na Korčulu i dive se ljepoti prirode, Sv. Iliji s jedne strane, te starom gradu s druge. Video je snimljen na pet različitij jezika, za sad su dostupne hrvatska i engleska verzija, a u narednim tjednima objavit će verzije na španjolskom, portugalskom i talijanskom jeziku. Video možete pogledati na YouTube kanalu, društvenim mrežama kao i na www.imaginekorcula.com .

„Koliko god budemo mogli, razvijat ćemo Imagine Korčula kao projekt. Imamo više scenarija koje planiramo snimiti ovisno o redovnim poslovnim obavezama. Svima na otoku koristi kvalitetna turistička sezona, ovaj je video naš doprinos tome. Svijet je pun prekrasnih krajeva, imamo sreću da živimo u jednom od njih“, poručio je Saša.

19. travanj 2024 23:40