StoryEditorOCM
NeretvaVLADAJUĆI BEZ KVORUMA

Prekinuta 33. sjednica Gradskog vijeća Grada Ploča

Piše Ante Šunjić
26. ožujka 2021. - 21:21

Prekinuta je 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Ploča, jer su oporbeni vijećnici (HDZ-HSLS-NL Dalibor Žderić) napustili sjednicu, nakon čega je vladajuća većina (SDP, HSS, Pločanska stranka, NL Niko Orepić) ostala bez kvoruma.

Oporba je napustila sjednicu jer nisu uvaženi njihovi prijedlozi za izmjenom Dnevnoga reda. Krešimir Šunjić (HDZ) zatražio je da se neke točke izbace, a jedna doda u Dnevni red. To je obrazložio činjenicom da je vrijeme neposredno pred lokalne izbore i treba vidjeti volju naroda odnosno novi sastav Gradskoga vijeća, koji treba donijeti odluke kakve narod želi.

Založio se ponajprije za izbacivanje točaka vezanih uz prodaje nekretnina u vlasništvu Grada Ploča, te za zadržavanje odluke o koeficijentu za obračun plaće za radno mjesto: čistačica, spremačica, dostavljačica Narodne knjižnice Ploče, statutarne i poslovničke odluke, prijedloga o dodjeli nagrada Grada Ploča u 2021. godini, koje je, kako je ustvrdio, podržala i oporba. Suglasni su i s odlukom o osiguranju dodatnih sredstava za sanaciju prvoga tunela u Stablini, no Šunjić je istaknuo kako je u izvornom proračunu planirana sanacija drugoga tunela u Stablini. Zato je predložio da su ubaci i sanacija prvoga tunela iz pravca Ploča, odnosno da se proračunom planira sanacija oba tunela, a kao izvor financiranja naveo je opće prihode. Vijećnici vladajuće koalicija odbili su takav prijedlog Dnevnog reda nakon čega je oporba napustila sjednicu Vijeća. Nakon sat vremena čekanja, vladajuća koalicija nije uspjela osigurati kvorum (bilo je prisutno 8 od 17 vijećnika), pa je sjednica prekinuta iduće vrijeme pokazati će hoće li se pločanski vijećnici ponovo sastati.

18. travanj 2024 10:24