StoryEditorOCM
ŽupaOVO SE ČEKALO

Astarea u novom ruhu, pogledajte kako nakon obnove izgleda omiljeni župski hotel

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
21. rujna 2024. - 08:01

Hotel Astarea u Mlinima koji posluje u grupaciji Maistra je otvoren nakon potpune obnove koja je uključila rekonstrukciju svih javnih prostora, uvođenje dječjih sadržaja i proširenje wellness zone te obnovu smještajnih jedinica i energetsku obnovu zgrade – izvedbom s fotonaponskom elektranom za potrebe hotela. Sve novosti novoobnovljenog hotela obišli smo u društvu direktora Željka Miletića, koji se prisjetio i bogate povijesti objekta kojim upravlja:

- S obzirom na to da je hotel izgrađen davne 1970. godine, osnova njegove najnovije, suvremene obnove uključivala je neke od tipičnih elemenata prošlih interijera, poput terrazzo podova interpretiranih u keramici, prisutnih u zajedničkim prostorima i smještajnim jedinicama, čime su služili kao integrirajući element interijera hotela. Uz neke elemente koji su zadržani kao npr. rukohvati, dodana su originalna dizajnerska rješenja i detalji, kao što su okrugla ogledala te hotelska shema boja ili linija namještaja, koji su povezani kao suvremeni podsjetnici na vrijeme kada je Astarea prvi put otvorila svoja vrata javnosti - kaže.

- S obnovom je napravljen i novi lounge prostor, s pogledom na otvoreno more s recepcije, a obnovljen je i unutrašnji bazen s pogledom na zelenilo kao i wellness centar čija je ponuda proširena finskom i parnom saunom - dodao je i pokazao nam sve nabrojano.

- Ovom investicijom stvorili su se preduvjeti za produljenje poslovanja ovog odmorišnog hotela pogodnog za obitelji, ali i za parove. Podsjećamo, investicija u hotel Astareu sufinancirana je od strane Nacionalnog plana oporavka i otpornosti - zaključio je direktor Željko Miletić.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Dubrovačkog i ovdje. 

21. rujan 2024 08:02