StoryEditorOCM
Župapuna auta, a bez goriva

Raspitali smo se što je s bivšom pumpom na Dupcu: slobodno se parkirajte, slučaj je na sudu...

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
24. kolovoza 2024. - 18:53

Bivša benzinska postaja na Dupcu već je 15-tak godina zatvorena. Mala zgrada, u kojoj se provodila naplata izdanog goriva, devastirana je i zaboravljena.

image
DML

Nekadašnji vanjski prostor postaje i okolno zemljište mnogi koriste kao parkiralište ili priručni ‘sajam automobila‘. Tu se, naime, parkiraju automobili koji su na prodaju, pa smo ovih dana zatekli tri polovna auta na prodaji, dva smarta i jedan opel. Nađe se tu i nekoliko bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, vjerojatno zaposlenika iz susjedne BiH koji rade u Dubrovniku ili u okolici. Nekadašnja pumpa se, naime, nalazi na raskrižju tri pravca - onom prema Dubrovniku, prema Brgatu i prema Konavlima.

image
DML

Parkiraju se i taksi vozila, te automobili dubrovačkih tablica. Ljudima je zgodno dogovoriti se i s jednim autom umjesto svatko sa svojim krenuti prema odredištu. Hoće li im INA, koja je vlasnik ovog prostora, pomrsiti planove nekim svojim planovima, saznali smo izravno od njih.

image
DML

Nazvali smo i načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija:

- To je vlasništvo INA-e. Ta benzinska pumpa radila je do rata, u ratu je služila Hrvatskoj vojsci, a poslije je radila samo s lož uljem. Sad ne služi ničemu i tako je već 15-tak godina. Ne znam što oni namjeravaju. Po meni, to je, s obzirom na raskrižje, jako loša lokacija za pumpu, a za njom nema ni potrebe - istaknuo je načelnik Nardelli.

image
DML

A evo što su nam odgovorili iz INA-e:

- Lokacija objekta bivše benzinske postaje na Dupcu u višegodišnjem je postupku rješavanja imovinsko-pravne problematike. Po okončanju postupka, INA će pristupiti korištenju lokacije u skladu s poslovnim planovima kompanije - odgovorili su.

image
DML
24. rujan 2024 18:40