StoryEditorOCM
Auto motoZa električna vozila

Panasonic i Mazda proizvodit će cilindrične litij-ionske baterije kako bi zadovoljili potražnju na tržištu koje se širi

28. srpnja 2023. - 11:35

Panasonic Energy Co., Ltd. (Panasonic Energy) i Mazda Motor Corporation (Mazda) objavili su da ulaze u pregovore o uspostavi srednjoročnog do dugoročnog partnerstva kako bi zadovoljili potražnju za baterijskim električnim vozilima i automobilskim baterijama na tržištu koje se brzo širi. Panasonic Energy i Mazda započet će konkretne pregovore s ciljem da Panasonic Energy opskrbi Mazdu automobilskim cilindričnim litij-ionskim baterijama proizvedenim u tvornicama Panasonic Energy u Japanu i Sjevernoj Americi, te da Mazda ugrađuje baterije nabavljene od Panasonic Energyja u baterijska električna vozila koja bi trebala biti lansirana poslije 2025. godine.

– S obzirom na to da automobilska industrija brzo napreduje u elektrifikaciji i prednjači u ovoj tehnologiji, suradnja s Mazdom bit će veliki korak prema ostvarenju naše misije stvaranja društva u kojem su usklađeni težnja za srećom i održivim okolišem. S našom vrhunskom tehnologijom i iskustvom, potaknut ćemo rast industrije litij-ionskih baterija i dodatno ubrzati naše napore za postizanje nulte emisije – kazao je Kazuo Tadanobu, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Panasonic Energy.

– U sklopu naših inicijativa za elektrifikaciju, Mazda surađuje sa svojim partnerima u tri faze kako bi fleksibilno odgovorila na promjene u regulatornim trendovima, potrebama potrošača i drugim područjima. Drago nam je što surađujemo s tvrtkom Panasonic Energy, koja je pionir u pogledu automobilskih litij-ionskih baterija i razvija proizvode visoke kvalitete. Nastavit ćemo pridonositi suzbijanju globalnog zatopljenja kroz razne inicijative, uključujući našu strategiju elektrifikacije – rekao je Masahiro Moro, viši izvršni direktor Mazde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:15