StoryEditorOCM
Društvena mrežaPOST ZA PRSTE POLIZAT'

Jeste li probali spremiti gregadu na Pažaninov način? Jedan sastojak osigurava poseban gušt

Piše M.K.
26. ožujka 2019. - 16:18
chefs00

"Ledeno do boli, ali NAPOKON kupanje, more, sol. Sezona otvorena" - obznanio je ovih dana splitski chef Ivan Pažanin, poznati zaljubljenik u ljeto, plivanje i svoju omiljenu vikend oazu, u kojoj se prepušta bakanalijama na teraci i upijanju sunčevog soka ispod nje.

Kad smo već kod bakanalija, popularni splitski kuhar ovih je dana plijenio pažnju i na popularnom šibenskom "Chef's Stageu", na kojem je briljirao s pašta fažolom na brujet.

Premda, nažalost, nemamo njegovu ricetu za navedenu sjajnu kombinaciju, imamo onu za gregadu...

GREGADA NA IVANOV NAČIN

SASTOJCI

1 kg bijele ribe (orada, brancin)

škamp

crne masline

cvijet kapara

maslinovo ulje

riblji temeljac

bijelo vino

luk

česnjak

svjeći peršin

cherry rajčice 

POSTUPAK

Propirjajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte češnjak. Narežite krum...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 06:19