StoryEditorOCM
HranaDRUGAČIJE, A SLASNO

Želite li na Veliki petak pripremiti nesvakidašnje posno jelo, donosimo vam recept splitskog chefa: ovako se sprema ‘palma calamari‘, a ne trebaju vam lignje

Piše M.P.
25. ožujka 2021. - 22:15

Maštovite inačice mesnih i ribljih jela s palminim srcima, kroz recepture od Azije, preko Europe, do Latinske Amerike, iskušali su Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) na ovotjednoj radionici koju je vodio chef Petar Vlak, vrsni splitski chef mlađe generacije.

Palmino srce, inače, poznato je i kao chonta, palmito, palmin ili močvarni kupus, može se koristiti u salatama i glavnim jelima, kao izvrsna zamjena za meso, pa i jesti sirova.

Petar Vlak svojim nas je jelima uvjerio da palmina srca mogu biti gurmanski izazovna, a pri tom su zdrava i niskokalorična namirnica, bogata mineralima i vlaknima.

- Pripremao sam "spicy palmu", kolutove palmitosa s meksičkim začinskim mješavinama na ražnjiću i pečene na grill tavi. Bila je tu i inačica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 21:06