StoryEditorOCM
HranaObavezno na stolu

Dosta vam je francuske salate? Donosimo klasični recept s malim zaokretom i zdraviju varijantu za entuzijaste, a evo i koliko dugo može trajati u hladnjaku

Piše J. V.
31. prosinca 2019. - 13:49

Francuska salata jedan je od klasika koji se moraju naći na blagdanskom stolu. Čak i ako ste mislili ove godine pripaziti na liniju, pa preskočiti kupovinu par teglica kalorične majoneze, ne sumnjamo da ste se našli pred strašnim sudom jednog od gostiju ili ukućana:

"A nema francuske?"

Salata koja to i nije, ima nekoliko varijanti i naziva, a službeno sadrži kuhani krumpir, mrkvu, grašak, kisele krastavce, jaja, majonezu, kiselo vrhnje, sol, papar i malo limunova soka. Neki svemu dodaju i šunku, ili pak kobasicu, što salatu automatski preimenuje u "rusku".

Ima i onih koji ne koriste krumpir (uopće, da), pa i onih koji ne vole dodavati jaja u ionako "jajastu" mješavinu - ne zaboravimo od čega se radi majoneza. Jedni vole dodati kap ulja, drugi granny smith jabuku, treći senfa....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 05:15