Jeste li znali da je liska posna hrana ? Njezino meso se jede na sve zapovjedne postove, Badnji dan, Čistu srijedu, Veliki petak. Uvriježen je običaj da se za post priprema riba a u dolini Neretve uz ribu na stolu je nazaobilazna i liska, naravno u onoga tko je ima. Tri vremešne Kominke, Senka Vlatković, Jadranka Medak i Marija Čupić, prisjetile su se starih vremena, svog djetinjstva i mladosti, kada se oko Ušća Neretve lovila liska na lađe. Sezona lisaka bila je baš prije Božića pa se za Badnji dan se jela svježa liska ali do proljeća i Velikog petka već nije sezona pa su je naše sugovornice usoljavale da im što duže trajala.
Liska postaje riba u gastronomskom smislu samo na dan posta u dolini Neretve i južnoj Hercegovini gdje je jedu pripremljenu na različite načine....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....