StoryEditorOCM
HranaLjetna doza proteina

Meso šumske životinjice u malom mjestu na Hvaru slovi za deliciju: tradicionalno se priprema na žaru, okusom je slično kuniću, a obožavaju ga još od rimskih dana

19. kolovoza 2019. - 15:57

Meso puha u mjestu Dol na otoku Hvaru slovi za pravu deliciju, još od rimskih dana.

Ove male šumske životinje lovila su, u ljetne dane, naročito djeca koja su se za vrijeme žega na otoku zabavljala postavljanjem zamki u šumskom hladu. Ne samo to, mesni obrok donio bi im nužnu dnevnu dozu proteina u danima kada nisu postojale blagodati hladnjaka i supermarketa koji rade 'od podne do ponoć'.

Danas je tradicija pak gotovo potpuno nestala, no u Dolu preživljava.

O njoj je za kanal Only Food and Horses progovorio Ivica Moškatelo iz udruge Tartajun. Njegovoj je generaciji, kaže, lov na puhove bio glavna ljetna razbibriga.

'Ja nisam ni u jednom lokalu to doživio': majstor leskovačkog roštilja Splićanima objasnio tajne sočnosti mesa, jedno nikako ne ide uz pravi ćevap

'Izgledaju kao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 00:58