StoryEditorOCM
HranaPRESLASAN RUČAK

Mrzite frigati lignje kod kuće jer sve živo isprskate, a još vam i ispadnu tvrde? Otkrivamo trikove s kojima će vam ispasti savršene i odličan recept s neočekivanim sastojkom

Piše Mozaik SD
29. travnja 2022. - 14:41

Iako nam je većini najdraža opcija pojesti pržene lignje negdje vani (ili barem u gostima), savršen je osjećaj kad one pripremljene u vlastitoj kuhinji uspiju.

Kad ostaju divno hrskave, pa se u njima se uživa još vrućima, uz domaći tartar umak i savršeno ispečene krumpiriće.

No odluka da "pofrigamo lignje u kužini" često zna imati mrske nuspojave, nered i miris prženja u zraku, koji ostaje satima nakon ručka.

Kako bi baš uvijek ispale kako treba, isprobali smo velik broj recepata, piše Dobra hrana, a onda nam je nedavno za oko zapela metoda koja uključuje držanje lignji u mlaćenici, a prije prženja valjanje u kombinaciju običnog bijelog i rižinog brašna.

U nastavku donosimo recept (uz male izmjene prenesen s portala The Kitchn) i nekoliko dobrih savjeta.


Recept:


45...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 04:30