StoryEditorOCM
HranaKUHAJ KAO CHEF

Napravite fantastičan rižoto s dimljenom skušom po receptu chefa poznatog splitskog restorana

Piše MOZAIK SD
27. svibnja 2022. - 12:35

Stipe Šušnjara iz splitskog Artičoka odlučio je otkriti s čitateljima Dobre hrane recept za sjajan rižoto.

SASTOJCI (dvije osobe):

200 g Carnaroli riže

4 žlice maslinova ulja

50 ml bijelog vina

povrtni temeljac prema potrebi

pola manjeg poriluka

1 ljutika

1 vezica divljih šparoga (ili tušta ili drugog sezonskog povrća)

7 - 8 listova medvjeđeg luka

2 fileta dimljene skuše

sol i papar

grana padana ili pecorino sir po želji

PRIPREMA:

Poriluk i ljutiku kratko izdinstajte na dvije žlice maslinova ulja, a zatim ih izblendajte u kremu koju ćete poslije dodavati u rižoto. Vrhove šparoga odvojite sa strane, a od ostatka skuhajte povrtni temeljac. Rižu kratko popržite na maslinovu ulju pa podlijte bijelim vinom. Kad vino ishlapi, nastavite podlijevati temeljcem. Dodajte kremu od poriluka i ljutik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 09:04