StoryEditorOCM
HranaNA LISTU ZA U DUĆAN

Prevenira rak, čisti želudac i crijeva, snižava tlak, odličan je za živce, nitko ga ne bi smio preskakati!; Evo ideja kako ovu namirnicu kombinirati za ručak, preslasno je

Piše Mozaik SD
16. rujna 2022. - 11:06

Odavno je poriluk popularan među onima koje žele smršavjeti ili očistiti organizam od toksina. Zahvaljujući obilju vitamina C i ostalih hranjivih tvari čisti organizam i sprječava neke bolesti. Kao hranu i lijek cijenili su ga već stari Egipćani i Grci, piše Živim.hr.

U njemu možemo uživati cijele godine, a jede se cijela biljka, budući da su listovi posebno bogati beta-karotenom i vitaminom C koji se pri kuhanju ili pečenju gubi, savjetuje se listove češće jesti sirove, npr. u salati.

Što sve sadrži poriluk

Sa 100 g poriluka u organizam unosimo samo 61 kcal te 2,9 g ugljikohidrata, ali zato dobivamo čak 1,8 g prehrambenih vlakana. Stoga je idealan za one koji paze na težinu ili imaju problema s neredovitom i tvrdom stolicom.

Poriluk je blažeg okusa i sadrži više bjela...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 12:00