StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK

Ovo je omiljeno jelo pape Frane: Lako je za pripremu, vrlo je ukusno, nudi se kao toplo predjelo ili idealni finger food za dobro društvo

24. veljače 2021. - 18:44

Svatko ima svoje omiljeno jelo, pa i papa Franjo koji kao i u životu preferira jednostavnost. Ali ponekad napravi malu iznimku i poželi se bagna caude, pučkog jela, danas specijaliteta iz talijanskog Piemonta.

Riječ je o starom, tradicionalnom jelu iz 16.stoljeća, čiji se recept i dan danas čuva i priprema u tamošnjim kućanstvima. Bagna cauda je svojevrsna preteča fonduea, dip s inčunima, češnjakom i maslinovim uljem u glavnim ulogama, toploj smjesi u koju se umače kuhano i svježe povrće i topli kruh.

Lako je za pripremu, iako je sastavljeno od nekoliko manjih radnjica. Vrlo je ukusno, nudi se kao toplo predjelo, ili idealni finger food za društvo okupljeno u dobroj atmosferi.

Sastojci:

3 glavice češnjaka

200 ml maslinovog ulja

250 g konzerviranih inčuna

Grilane fete kruha...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 05:52