Inćuni su cijenom većini ljudi dostupni.
Donosimo recept kako ih pripremiti da biste uživali u punini njihovog okusa, a o zdravstvenim blagodatima ne treba trošiti riječi.
Samo lešani i očišćeni od kostiju, te poliveni uljem kako bi se spriječio pristup zraka, izdržat će u hladnjaku i više dana, pa ih možete kombinirati u različitim opcijama.
S kaparima i uz tjesteninu, primjerice.
Ovaj recept donosi Dobra hrana.
SASTOJCI:
1 kg inćuna
3-4 češnja češnjaka
½ limuna
sol
papar
maslinovo ulje
10-15 cherry rajčica
PRIPREMA:
Svježim inćunima odstraniti glave i utrobu te ih staviti u posudu. Preliti vrućom posoljenom vodom i pustiti da kratko zavrije, ne dulje od dvije minute. Ocijediti i pustiti inćune da se ohlade.
Ohlađenim inćunima odstraniti srednju kost, složiti ih na tanju...