StoryEditorOCM
HranaJEDNOSTAVNO I ZDRAVO

Želite jesti više ribe, ali vam je preskupa? I nama je! Donosimo recept za pravu deliciju koju možemo sebi svi priuštiti, u hladnjaku može ‘izdržati‘ dva dana, pa i više

Piše Mozaik SD
5. prosinca 2022. - 11:18
Talijanski ‘Spaghetti alla Puttanesca‘ rade se s umakom od rajčica, inćunima, maslinama, kaparima, parmezanom i malo ljute crvene paprike/Shutterstock

Inćuni su cijenom većini ljudi dostupni.

Donosimo recept kako ih pripremiti da biste uživali u punini njihovog okusa, a o zdravstvenim blagodatima ne treba trošiti riječi.

Samo lešani i očišćeni od kostiju, te poliveni uljem kako bi se spriječio pristup zraka, izdržat će u hladnjaku i više dana, pa ih možete kombinirati u različitim opcijama.

S kaparima i uz tjesteninu, primjerice.

Ovaj recept donosi Dobra hrana.


SASTOJCI:
1 kg inćuna

3-4 češnja češnjaka

½ limuna

sol

papar

maslinovo ulje

10-15 cherry rajčica


PRIPREMA:

Svježim inćunima odstraniti glave i utrobu te ih staviti u posudu. Preliti vrućom posoljenom vodom i pustiti da kratko zavrije, ne dulje od dvije minute. Ocijediti i pustiti inćune da se ohlade.

Ohlađenim inćunima odstraniti srednju kost, složiti ih na tanju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 00:59