StoryEditorOCM
HranaZA LJUDE I ŽIVOTINJE

Poznati korov počeo je cvjetati. Donosimo vam nekoliko recepata kako biste isprobali ovu biljku koja sadrži veću količinu omega-3 masne kiseline

Piše Mirjana Rašević
25. srpnja 2021. - 17:13

Tušt , semizot, tušac, tust, tucanj, tušanj, portulak... puno imena za istu stvar koja se na latinski zove Portulaca oleracea. Pa kako god je tko zove riječ je službeno o korovu koji ljudi vole jesti, a i kokoške ga obožavaju. Osim u vrtovima i livadama  može se naći i na zidinama starih tvrđava, a u srpnju počinje skretati pažnju jer upravo tada počinje njegova cvatnja. Cvjetovi tušta cvjetaju ovisno o količini vode koja im je dostupna u tom trenu, a cvatnja traje kratko u jutarnjim satima po sunčanom vremenu.

Tušt je jednogodišnja biljka koja sadrži veću količinu omega-3 masne kiseline, vitamine A, B i C, mnoštvo minerala (magnezij, kalcij i željezo).

Načini pripreme su stvarno mnogobrojni, od svježih salata pa do kuhanja u varivu, sm...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2024 23:30