StoryEditorOCM
HranaUkusno i praktično

Recept za pastirsku pitu baziranu na povrću: možete je držati zaleđenu i do dva mjeseca i ispeći kad ogladnite

Piše PSD
17. travnja 2021. - 17:41

Moramo priznati da izraz britanska kuhinja rijetko koristimo da bi opisali nešto dobro. Ipak, pastirska pita tradicionalno je englesko jelo koje nam se uvuklo pod kožu, prvo u svojoj originalnoj verziji, a zatim i u vegetarijanskoj varijaciji na temu. Ako ste vegan umjesto cheddara možete koristiti veganski sir, a ako ne mislite da ćete cijelu pitu pojesti u roku od par dana, zamrznite je i ispecite kroz narednih dva mjeseca kad god ogladnite i ostanete bez ideja.

Sastojci

1 žlica maslinovog ulja

1 veliki luk, prepolovljen i narezan na kriške

2 velike mrkve (ukupno 500 g), izrezane na komade veličine kocke šećera

2 žlice majčine dušice, nasjeckane

200 ml crnog vina

400 g sjeckane rajčice

2 kocke povrtnog temeljca

410 g konzerve zelene leće

950 g batata, oguljeno i narezano na komade...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 01:51