Ako volite tikvice donosilo odličan recept za vas: laganija, ljetna varijanta omiljene pizze koja se priprema brzo, a nestaje još brže, piše Dobra hrana.
SASTOJCI:
3 tikvice
1 veće ili 2 manja jaja
4-5 žlica brašna
sol
sir, umak od rajčice i dodaci po želji
PRIPREMA:
Tikvice naribajte, posolite i pustite da stoje kako bi otpustile vodu. Ocijedite ih. Prebacite ih u veću zdjelu, dodajte razmućena jaja i dobro pomiješajte pa dodajte brašno. Pomiješajte i dobivenu smjesu rasporedite po papiru za pečenje. Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva, a zatim dodajte umak od rajčice, sir i druge dodatke po želji. Preporučujemo da iskoristite stađun od poma i na svoju pizzu stavite te zdrave plodove. Još kratko zapecite u pećnici. Poslužite odmah.