Vodeći svjetski kuhari okupili su se u utorak u Španjolskoj kako bi pokrenuli kampanju i stavili na jelovnike male morske ribe poput srdela i inćuna što bi omogućilo prehranjivanje većeg broja ljudi i smanjivanje pritiska na svjetske oceane.
Jesti ribe poput sardina i haringi umjesto da ih se troši za prehranu lososa u uzgajalištima ili za prehranu svinja i peradi učinkovitiji je način iskorištavanja proteina, poručila je Oceana, neprofitna organizacija za zaštitu oceana koja je pokrenula kampanju.
Kuhari poput Bretta Grahama iz poznatog londonskog restorana Ledbury i proslavljenog peruanskog kuhara Gastona Acurioja nazočili su manifestaciji u San Sebastianu, glavnom gradu Baskije koji je sjedište mnogih najpoznatijih svjetskih restorana.
Kuharski majstori obvezali su se ukl...
Jesti ribe poput sardina i haringi umjesto da ih se troši za prehranu lososa u uzgajalištima ili za prehranu svinja i peradi učinkovitiji je način iskorištavanja proteina, poručila je Oceana, neprofitna organizacija za zaštitu oceana koja je pokrenula kampanju.
Kuhari poput Bretta Grahama iz poznatog londonskog restorana Ledbury i proslavljenog peruanskog kuhara Gastona Acurioja nazočili su manifestaciji u San Sebastianu, glavnom gradu Baskije koji je sjedište mnogih najpoznatijih svjetskih restorana.
Kuharski majstori obvezali su se ukl...