StoryEditorOCM
HranaSud bake Jagode

Znate li što je ‘bakina pizza‘? Poznati splitski picajol otkriva tajne za savršenu, trik je i u soli i špatuli, a otkriva i što morate izbjegavati

Piše L. L.
29. siječnja 2020. - 15:16

Znate li što je "bakina pizza"? Niste je sigurno vidjeli na meniju restorana, ali u pekarama (domaćim) vjerojatno jeste, zove se "pizzeta".

Radite je i doma, radi vam je i baka. Debelo tijesto, hrpa sira i pasate, pogača puna brda i dolina... Odmah vam je toplije oko srca? I nama je.

Upravo su bakinu pizzu legendarni splitski picajolo Ratko Tomić, poznatiji kao Drug Raja i njegova baka Jagoda pokušali napraviti kod kuće. Svatko svoju, a video procesa objavili su na kanalu "Only Food and Horses". 

"Pola kila brašna, tri deca vode, to bi bila otprilike ta baza", tumači na početku Ratko baki koja recept ima u glavi. On ulijeva vodu pa brašno, da zna koju će količinu soli koristiti , ona obrnuto.

Ulje je isto, čini se, predmet spoticanja.

"Kad stavin ulje direktno u tijesto, nije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 09:45