Znate li što je "bakina pizza"? Niste je sigurno vidjeli na meniju restorana, ali u pekarama (domaćim) vjerojatno jeste, zove se "pizzeta".
Radite je i doma, radi vam je i baka. Debelo tijesto, hrpa sira i pasate, pogača puna brda i dolina... Odmah vam je toplije oko srca? I nama je.
Upravo su bakinu pizzu legendarni splitski picajolo Ratko Tomić, poznatiji kao Drug Raja i njegova baka Jagoda pokušali napraviti kod kuće. Svatko svoju, a video procesa objavili su na kanalu "Only Food and Horses".
"Pola kila brašna, tri deca vode, to bi bila otprilike ta baza", tumači na početku Ratko baki koja recept ima u glavi. On ulijeva vodu pa brašno, da zna koju će količinu soli koristiti , ona obrnuto.
Ulje je isto, čini se, predmet spoticanja.
"Kad stavin ulje direktno u tijesto, nije...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....