![zeleni ponedjeljak](https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/02/22/Mozaik/shutterstock_222560464.jpg)
Prilikom posjeta nove destinacije mnogim globtrotterima jedno je od najvažnijih iskustava proučavanje lokalne kuhinje, a po tome nije različita ni Splićanka Silvia Borić, inače profesorica engleskog i talijanskog jezika, koja je protekli travanj provela u Vijetnamu i Kambodži.
Tijekom večere, za kojom smo kušali vegetarijanska jela inspirirana ovim zemljama, ona je podijelila s nama ne samo svoje dojmove o njihovoj gastronomiji već i svoje poglede na prehranu, iz koje je još s 19 godina izbacila meso.
- Želja mi je bila shvatiti tajnu njihove vitkosti, jer u Vijetnamugotovo da nema pretilih ljudi. Čini se kao da im je ideal imati 50kilograma zajedno s krevetom. Ako mene pitate, mislim da je sasvimpogrešno uvjerenje kako je razlog tome siromaštvo. U pozadini priče onjihovoj vitk...
Tijekom večere, za kojom smo kušali vegetarijanska jela inspirirana ovim zemljama, ona je podijelila s nama ne samo svoje dojmove o njihovoj gastronomiji već i svoje poglede na prehranu, iz koje je još s 19 godina izbacila meso.
![](https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images//2015/06/08/silvia.jpg)