StoryEditorOCM
Preporukeima li nešto slatko?

Znamo gdje isprobati ‘high end‘ slastice u Splitu: izgledaju kao pravo remek-djelo, ovim kombinacijama teško je odoljeti

Piše Anamaria Mikulić
17. srpnja 2024. - 08:15

– Puni su okusa! Naša ideja bila je kreirati deserte na način da možete prepoznati svaku komponentu i namirnicu, da točno znate što jedete – rekla nam je Dragana Juričko, koja stoji iza neodoljivo slasnih deserta u restoranu & baru "Mandrach"

Splitska slastičarka ponosna je vlasnica diplome svjetski poznate škole Le Cordon Bleu, za koju se kaže da je "crème de la crème pariške gastronomije". Najpoznatija svjetska akademije broji više od 125 godina tradicije, koje njeni slastičari opravdavaju zavidnom razinom znanja.

Srećom, naša sugovornica zaljubljenica je u grad pod Marjanom te je svojim kreacijama odlučila uveseljavati Splićane i njihove goste. 

– U Splitu nedostaje pravog slastičarstva. Na prvi pogled većina slastica izgleda savršeno, no kad krenete jesti ne možete razlučiti što je unutra. Svaka komponenta kao da je istog okusa – objasnila je Juričko. 

U "Mandrachu" Dragana ima odriješene ruke, može bit kreativna, izmišljati i igrati se, jednom riječju – uživati. Njene kreacije garantiraju rapsodiju okusa, jednom kada ih isprobate otkrit ćete svu raskoš vrhunskog slastičarstva. 

Za svakoga po nešto

– Ovdje radimo samo "high end" slastičarstvo, nikakvi praškovi, nikakve zamjene, nikakvi surogati, ništa... Sve po PS-u, pravo francusko slastičarstvo – istaknula je Juričko.

Ono što razlikuje njene slastice od ostalih nisu samo kvalitetni i svježi sastojci, već i profesionalna oprema, znanje, strpljenje, višegodišnje iskustvo i nevjerojatna preciznost.

– Ovakve kolače ne možete napraviti doma. Trebala bi vam cijela aparatura i oprema jer je ovo baš profesionalno slastičarstvo. Trebalo bi vam i jako puno vremena jer su deserti jako mali, a u svakom je bar po četiri različite komponente. Kako bi se sve uklopilo u savršenu cjelinu, svaka od komponenti mora biti besprijekorna – dodala je Dragana.

Prilikom kreiranja ponude deserta vodila se idejom da svaki gost pronađe nešto za sebe. Tako će ljubitelje trenutno izrazito popularne kreme od pistacija oduševiti Slatka pistaccia. Prvo će vas osvojiti savršenim izgledom, a onda neočekivanim presjekom – u sredini ćete pronaći kremu od maline koja savršeno izbalansira okus.

image
Kristijan Rezo/

Svaki kolač pravo je remek-djelo. Cheesecake Mandrach ne samo da ima savršen oblik rumene jabuke, već na najbolji način spaja krem sir s limunom, jabuke u cimetu, čokoladnu granu i preljev od bijele čokolade. Jednako zanimljivog oblika je i Čokoladna simfonija koja spaja čokoladni mousse, žele od višnje, Bailey‘s karamelu, glazuru od kakao maslaca i bijelu čokoladu.

Lješnjak uvijek prolazi

Iako se sve kombinacije tope u ustima, kada smo Draganu upitali da nam preporuči desert s kojim je nemoguće pogriješiti odgovorila nam je bez puno razmišljanja. 

– Definitivno naš Samo lješnjak, još nisam čula da ga je netko probao i rekao da mu se ne sviđa ili da mu nije nešto – rekla je Juričko. 

image

Mandrach terasa

Kristijan Rezo/

Nakon što smo ga kušali, uvjerili smo se u Draganinu izjavu. Nismo se mogli odlučiti koja nam je komponenta bolja, no jedino je sigurno da zajedno čine pravu rapsodiju i da ćemo se vratit po još. 

S obzirom na rekordne temperature, zanimala nas je i preporuka za nešto laganiji kolač. 

– Za ljeto definitivno Crème Brûlée, s tim nikad nećete pogriješiti – dodala je Dragana, ističući kako se u ponudi restorana & bara "Mandrach" mogu još pronaći i Mini cheesecake, Mini jogurt amarena, Mini stracciatella i Mini panacota mango. 

Za desert uvijek ima mjesta

Slatko najbolje sjedne nakon ukusnog ručka ili večere u prekrasnom ambijentu restorana & bara "Mandrach". Zbog lokacije uz more i jelovnika koji spaja domaću kuhinju i kulinarske klasike najpoznatijih mediteranskih zemalja, ovaj restoran već je postao omiljena štacija Splićana. 

Prekrasan pogled i vrhunska usluga, razlog su zbog kojeg je "Mandrach" postao prvi izbor i za ispijanje prve jutarnje kave i za uživanje u koktelima uz zalazak sunca. 

image
Kristijan Rezo/

Razveselit će vas da od sada u jutarnjoj ponudi možete pronaći i slasne kroasane u slanoj i slatkoj verziji. Ako ste preskočili doručak ili vam je prerano za kolač, moći ćete birati između klasične kombinacije sa sirom, purećom šunkom i salatom ili kombinacije s krem sirom, vlascem i lososom. Ako ste ipak za slatko, naći ćete se pred izborom između punjenja s pečenom kremom od badema ili pečenom kremom od pistacija.

Ono u što smo sigurni je, bez obzira u koje doba dana odlučite posjetiti "Mandrach", da ćete iz ovog restorana izići siti i zadovoljni, već planirajući sljedeći povratak. 

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i restoran & bar "Mandrach".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. kolovoz 2024 16:09