StoryEditorOCM
Pričenigdje nema takve

Bračani peku tortu koja ‘diže iz mrtvih‘! Puna je okusa Mediterana, a sad cijelo mjesto u nju polaže puno nade...

Piše Lenka Gospodnetić
4. veljače 2024. - 11:17

Kad je bio u svom demografskom zenitu, pitoreskni Dol na Braču – mali Betlehem, kako mu tepaju – brojio je skoro tisuću stanovnika. Danas ih je deset puta manje, ali kao utjeha postoji tendencija da se upravo Dol mapira na gastro-karti kao maleno mjesto s velikom – tortom.

Poznavatelji lokalnih prilika i prokušani slatkoljupci već znaju da je riječ o hrapoćuši, slastici koja je naziv dobila na osnovi geografskih posebnosti mjesta bogatog – spiljama. Dol je njima optočen, te prepun hrapavih ploha koje je takvima oblikovala priroda kroz minula stoljeća.

Veličina torte, dakako, simbolična je, no kalorijski potencijal je moćan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 09:39