StoryEditorOCM
PričeAROMATIČNA KUHINJA

Kako najbolje pripremiti janjetinu, sačuvati limune i napraviti pravi cous-cous: sve nam je objasnila chefica iz Maroka

Piše Tea Sumić Miletić
4. svibnja 2024. - 16:21
Samah Tribech gostovala je u splitskom restoranu Makarun i pripremila nam marokanska jela za polizat prsteAFP, privatni album

Dvije tisuće tri stotine i dva. Kilometra. Tolika je udaljenost između Hrvatske i Maroka i to je sasvim dovoljno da unatoč tome što su nam mnoge namirnice zajedničke, a neke tehnike pripreme hrane jako slične, zapravo jedemo sasvim drukčiju spizu. Istina, sve je to mediteranska prehrana, ali tek kad kušate izvorne okuse, teksture i nijanse marokanske kužine možete pojmiti koliko se razlikuju od dalmatinskih. A opet, nakon što pažljivije osjetite sve te fine note začina, moglo bi vas iznenaditi prepoznavanje nečeg gotovo neopipljivog što se nekako kroz maglu čini jako, jako poznatim...

O finesama ove raskošne, omamljujuće aromatične kuhinje popričala sam s pravom, fetivom marokanskom kuharicom po imenu Samah Tribech uoči njezina gostovanja u splitskom restoranu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 11:09