Ako redovno pratite kulinarske emisije na nacionalnim televizijama, sigurno niste propustili aktualni ‘Hell‘s Kitchen‘ na RTL-u u kojem se natjecatelji s iskustvom rada u kuhinji natječu jedni protiv drugih. Od 18 kandidata spremnih pokazati svoje vještine pod oštrom palicom Toma Gretića, najmlađi je bio upravo Roko Kunčić iz Kaštel Novog.
Ovaj dvadesetogodišnjak je preko noći dobio status mlade chef zvijezde pred kojim bi mogla biti blistava karijera, prvenstveno za kuhinjskim pultom, ali i iza kamere sudeći po njegovoj elokventnosti i pokazanim vještinama. Roko nas je ugostio u svom domu gdje je rado popričao s nama o iskustvu u ‘Hell‘s Kitchenu‘ te kako su ga dočekali obitelj, prijatelji i susjedi nakon povratka iz Zagreba, a usput nam je pripremio i jedno svoje autorsko jelo.
- Najbitnije mi je da sam osta čovik. Imam veliku podršku oko sebe i obitelj je ponosna na mene. Za kuhanje je lako - prizemno nam veli Roko i kaže da u emisiji vidio dobru priliku, jednu vrstu odskočne daske i jedinstvenu šansu da uz vrhunskog chefa proširi svoje znanje.
Otkrio nam je da je u njemu uvijek čučala umjetnička crta koju je u konačnosti i implementirao u ovu profesiju koja itekako potiče kreativnost.
- Inspiracija je neograničena i paleta okusa je toliko šarena da se možeš igrati do iznemoglosti. Od kuhara Gretića sam najviše naučio da je važno bazirati se na okuse i jednu namirnicu uvijek pokušati dovesti njenog punog potencijala - tvrdi.
Što se tiče samog jela, Roko nam je pripremio ceviche od romba s kandiranim grejpom i limunom, uz dodatak ulja od peršina, dehidriranih maslina i dekorativnih, tanko rezanih niti čilija.
Na svom tanjuru nam je prezentirao pravo malo umjetničko djelo koje je bilo za prste polizat‘, a cijeli razgovor s mladim kuharom pogledajte u priloženom videu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....