StoryEditorOCM
Savjetipali svaki put

Meso će postati mekano kao maslo i bit će predivno sočno uz malu pomoć sastojka koji sigurno već imate u hladnjaku

Piše Spiza SD
6. studenog 2023. - 07:10

Mučite li muku s meso koje je uvijek puno tvrđe nego što biste željeli, od pomoći bi vam mogao biti jedan zgodan mali trik za koji glavni sastojak već sigurno imate. Postupak je vrlo jednostavan i uvijek pali te jamči meso koje se topi u ustima od mekoće.

Sve što će vam trebati je jogurt, no isti će učinak imati i neki drugi fermentirani mliječni proizvod poput kefira ili kiselog mlijeka, a sve što trebate napraviti je obilato premazati meso i pustiti ga da odstoji neko vrijeme.

Želite li utjecati i na okus, jogurtu dodajte soli i začina, no ako mislite duže držati meso u ovoj smjesi preskočite sol da ne izvuče previše sokova. Želite li, pak, još jači učinak omekšavanja, meso izbockajte vilicom ili ga lagano zasijecite na par mjesta kako bi marinada od jogurta bolje prodrla ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 11:15