Neki će reći da nema boljeg punjenog povrća od paprika, a drugi će im na to uzvratiti: Ima, a to su tikvice. Ne znamo u koji biste se "tim" vi svrstali, jeste li više za tikvice ili za paprike, a mi smo u ovoj dilemi poprilično neutralni. Ili, ako hoćete, nesvrstani. Mi volimo i jedne i druge, a najbolje nam je kad su zajedno. Tako okus paprike blago prožme i tikvice, čineći ih još boljima.
No, ovog puta riječ je isključivo o tikvicama.
Kao što vam je dobro poznato, tikvice su daleko blažeg okusa od paprika i to je razlog zašto, kad ih punite, u nadjev morate dodati još jedan sastojak. Ujedno ćete osigurati nadjev od raspadanja. Vrlo je jednostavno, ne brinite.
Sve što trebate napraviti za najbolje punjene tikvice je dodati im u nadjev žlicu do dvije pasirane rajčice. Obogatit ćete im okus, a i nadjev će postati kompaktniji. Punite li zajedno i tikvice i paprike, nema problema: napunite paprike pa ostatku nadjeva dodajte malo spomenutog sastojka. Nećete pogriješiti ni umiješate li ga u cijeli nadjev, jer paprike, se, kao što je poznato, dobro slažu s rajčicama.