Prženice su stvarno super. Izvrstan su način za iskoristiti višak kruha, a ujedno praktičana i ukusan doručak kojem nitko neće reći "Ne, hvala" ili nešto manje manje uljudno. Brzo su gotove, i dijete ih može pripremiti, a odaberete li neku malo zdraviju vrstu kruha i pripazite na količinu ulja, mogli bismo čak reći da spadaju u kategoriju zdravih i hranjivih obroka. U svakom su slučaju bolja opcija od bilo kojeg peciva iz pekare.
Volite li prženice, trebate isprobati i ovaj savjet jer bi ih mogao učiniti još boljima. Prije nego ih umočite u smjesu jaja i mlijeka, u tu mješavinu dodajte i jednu žlicu brašna. Dobit ćete puno gušću smjesu koja će se još ljepše zahrskaviti za vrijeme pečenja. Sa brašnom ipak ne smijete pretjerati, jer je poželjno da se kruh dobro natopi prije prženja.
Kako biste to osigurali, dajte mu koju minuticu više, nemojte ga samo brzinski umočiti pa baciti u tavu. Naravno, i brašno koje koristite u ovu svrhu može biti neke malo zdravije vrste, izbor je na vama, baš kao i način na koji ćete ih poslužiti: onako same ili pak pokapane medom, premazane džemom ili nekim drugim namazom po vašem guštu.