Odabrali ste dobre, zdrave paprike, imate još malo domaće šalše kojom ćete pojačati toč, kupili ste pravo meso i potrudili se da vam ga mesar dobro samelje, a rižu ste potopili... i sad ste sigurni da će vam punjene paprike ispasti savršeno. Vjerojatno ste u pravu, ali pod jednim uvjetom: morat ćete iskoristiti i jedan mali trik mljevenim mesom.
Priliokm pripreme jela s tom namirnicom, a ovo mnogi, nažalost, ne znaju, dobro je mesu dodati malo sode bikarbone. Jedna će žličica biti sasvim dovoljna. Nakon što ste je dodali, izmiješajte smjesu, najbolje rukama, a zatim je ostavite da odstoji dvadesetak minuta.
Za to će vrijeme soda bikarbona podići pH vrijednost mesa, što pomaže mesu da zadrži vlagu i čini nadjev sočnijim. Pored toga, meso će biti mekše no inače.
Nakon što je isteklo navedeno vrijeme, nastavite s pripremom punjenih paprika po svom omiljenom receptu. Ako ga nemate, nema veze, jer mi ih imamo koliko god hoćete.