StoryEditorOCM
Savjetiiskušajte

Savjet poznatog kuhara za ukusniju i sočniju ribu: bez obzira kako je pripremali, najprije povucite ovaj brzi potez

Piše Spiza SD
5. travnja 2023. - 09:15

Kad pripremate dobar bokun ribe, posljednje što želite je da joj nešto pokvari okus. A taj rizik riba nosi u sebi - unutar tekućine koja joj se prirodno nalazi u tkivu i koja, dok se otpušta za vrijeme kuhanja, može oslabiti ili narušiti aromu jela. Ovom je problemu poprilično jednostavno doskočiti, samo u pripremu treba uvesti jedan jednostavan dodatni korak. 

Bez obzira na koji način pripremali ribu, za što bolji okus potrebno ju je, nakon što je očišćena i oprana, zamotati u papirnate ručnike i ostaviti da odstoji zamotana 3 do 4 sata. Savjet je to slavnog kuhara Michaela Schulsona, osnivača Schulson Collective koji objašnjava da će se iz ribe umatanjem u papirnate ubruse ukloniti višak vlage koju ne želimo u proteinima koje kuhamo.

Kako mu je savjet sladak, al...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 13:03