Jeste li možda vidjeli TV kuhare ili one kuhare amatere po TikToku kako u kobasicama, prije nego ih bace na grill, u pećnicu ili u jelo, buše rupice? Navale na njih vilicom, onim metalnim štapićima za ražnjiće pa čak i špićastim, uskim nožem i bodu ih bez milosti. Drugi su, doduše, malo nježniji, ali greška je jednako ozbiljna.
Oni koji tako postupaju vjeruju da će na taj način spriječiti da kobasica pukne za vrijeme termičke obrade. Okej, razumijemo motiv, ali metoda je pogrešna.
Kad se kobasica izmasakrira na opisani način, iz nje će iscuriti većina masnoće i začina pa će biti suha i neukusna, a nadjev će se u njoj zgrudati. Nemojte to više raditi.
Želite li se osigurati od pucanja kobasice, pripazite na temperaturu. Ako ih, pak, bacate na tavu, postoji još jedan trik: u tavu stavite žličicu masti, najbolje guščje, ali poslužit će i svinjska, zatim je dobro zagrijte, ali ne previše, ne smije se dimiti i dodajte kobasice. Smanjite vatru na umjereno jaku i držite kobasice na oku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....