Blitvu bismo, poručuju nam nutricionisti i liječnici, trebali jesti što češće. Povrće koje se proglašava jednom od najzdravijih namirnica na svijetu krcato je nutrijentima i lako je probavljivo, ali ima jednu manu - mnogi ne znaju što bi s njim, osim skuhati ga s krumpirima.
A ako ćete poslušati savjet stručnjaka pa je jesti redovito, mogla bi vam brzo dosaditi budete li je jeli samo lešo. Nudimo vam, stoga, jedan zgodan i vrlo jednostavan recept. Ako je znate lešati, znat ćete je i ovako napraviti, trebat će vam još samo jedan dodatak.
Blitva s krušnim mrvicama
Sastojci:
500 g blitve
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica maslaca
1 žlica maslinovog ulja
1 krumpir
1 režanj češnjaka
sol
Priprema:
Blitvu očistite i operite pa je skuhajte s krumpirom narezanim na kockice. Ocijedite je, začinite sitno sjeckanim češnjakom i maslinovim uljem.
U tavi otopite maslac pa na njemu prepržite krušne mrvice.
Podijelite blitvu na tanjure i pospite svaki krušnim mrvicama te poslužite.