![27323095](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/12/o_27323095_1024.jpg)
Treba li vam ideja za brzinski ljetni ručak, teško ćete naći bolju od ove: njoki zapečeni s rajčicama i sirom. Volimo ovo jelo jer je za čas gotovo, a fino je i jeftino. Po ovom je receptu još i bolje jer sadrži malo iznenađenje za još bolji okus.
Pogađate li o čemu je riječ? O dodatku koji svemu popravlja okus: panceti. Mljac.
Zapečeni njoki s rajčicama
Sastojci:
500 g njoka
400 g rajčica
100 g mozzarelle
50 g pancete
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žlica maslinova ulja
1 šaka listova bosiljka
sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu usitnjeni češnjak, pržite 1 minutu, dodajte 400 g nasjeckane rajčice i 500 g njoka, pa pustite da sve skupa lagano kuha 10-15 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Kad njoki omekšaju, a umak se zgusne, ubacite pancetu narezanu na kockice i usitnjeni bosiljak. Sve prebacite u vatrostalnu posudu, prekrijte narezanom mozzarellom pa zapecite 5-6 minuta dok se sir ne rastopi.