StoryEditorOCM
Slanobrzo, fino, jeftino

Gotovo za pola sata, a tako dobro: njoki s rajčicama i sirom po ovom su receptu još bolji zahvaljujući malom iznenađenju

Piše Spiza SD
25. srpnja 2023. - 15:44

Treba li vam ideja za brzinski ljetni ručak, teško ćete naći bolju od ove: njoki zapečeni s rajčicama i sirom. Volimo ovo jelo jer je za čas gotovo, a fino je i jeftino. Po ovom je receptu još i bolje jer sadrži malo iznenađenje za još bolji okus.

Pogađate li o čemu je riječ? O dodatku koji svemu popravlja okus: panceti. Mljac.

Zapečeni njoki s rajčicama

Sastojci:

500 g njoka
400 g rajčica
100 g mozzarelle
50 g pancete
1 glavica luka 
1 češanj češnjaka
1 žlica maslinova ulja
1 šaka listova bosiljka
sol, papar

Priprema:

Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu usitnjeni češnjak, pržite 1 minutu, dodajte 400 g nasjeckane rajčice i 500 g njoka, pa pustite da sve skupa lagano kuha 10-15 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Kad njoki omekšaju, a umak se zgusne, ubacite pancetu narezanu na kockice i usitnjeni bosiljak. Sve prebacite u vatrostalnu posudu, prekrijte narezanom mozzarellom pa zapecite 5-6 minuta dok se sir ne rastopi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 14:27